• Har du frågor eller funderingar kring någon av våra behandlingar? Tveka inte på att kontakta oss!

FRÅGOR & SVAR

Nedan har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får om våra behandlingar med filler (Juvéderm) och botox (Vistabel).

Hur går behandlingen med fillers till?

Behandlingen är enkel. Produkterna injiceras med pytteliten nål under huden för att öka volymen, återfukta huden, reducera rynkorna eller förstora läpparna

Behandlingen kan göras under lunchen. Det tar ca 15 minuter om personlig konsultation och journal skrivits. Annars räkna med en total tid på ca 30-60 minuter.

Behandlingen gör inte ont. Juvéderm Ultra har inbyggt bedövningsmedel för extra skonsam och behaglig behandling. De som gjort behandling med Juvéderm Ultra upplever en stor skillnad om de jämför mot andra produkter. Prova själv!

Är fillers farligt?

Nej, det är säkra produkter. Juvéderm har mycket fina skönhetsrultat och inga rapporterade bestående biverkningar. Behandlingar görs över hela världen sedan år 2000.

Finns det några reaktioner efter behandlingen med fillers?

Direkt efter behandlingen blir det behandlade området lite rött och svullet. Detta försvinner vanligtvis ganska snabbt efter avslutad behandling och är inte farligt. Vi avslutar behandlingarna med att applicera en kräm på de behandlade området som reducerar ev. rodnad.

Gör behandlingen med fillers ont?

Nej. Juvéderm Ultra har inbyggd bedövning för en extra skonsam och behaglig behandling. För extra komfort så sprayas huden med bedövningsvätska straxt innan behandling. Behandlingen upplevs som mycket komfortabel.

Hur länge håller effekten efter behandlingen med fillers?

Juvéderm behandlingens skönhets effekt håller ovanligt länge men det går inte att generellt säga exakt hur lång tid! Flera faktorer spelar in; vilken produkt som används och hur mycket ,vilket område som behandlas, hudens struktur, levnadssätt, ålder och inte minst vilka krav varje person har. Behandlingen håller längst i pann- och pannområdet pga. hudens struktur och omsätts vanligen snabbare inom läppområdet pga. blodcirkulation. En Juvéderm behandling är inte för evigt då det är ett naturligt preparat som försvinner successivt i kroppen. I genomsnitt är hållbarheten 12 månader.

Vad bör jag tänka på efter behandling med fillers?

Under 12 timmar efter behandling ska du undvika överdrivet minspel, dricka alkohol och använda makeup. Under två veckor efter behandling ska du försöka att undvika extrem exponering i solen, UV-ljus, minusgrader och bastubad.

Behöver jag vara borta från jobbet efter behandling med fillers?

Nej, det behandlade området kan vara lite rött och svullet direkt efter behandlingen men det försvinner snabbt. Du ser fräschare ut direkt. Om du ändå känner dig orolig så är ett tips att göra behandling på en fredag om du är ledig i helgen.

Hur länge har fillers funnits?

I mer än 15 år, men i sin nuvarande form inte längre än drygt 10 år.

Är det skadligt med fillers?

Nej, men de måste givetvis injiceras av personer som har en medicinsk legitimation och dessutom har fått utbildning av tillverkaren i hur produkten skall injiceras.

Vilka är det vanligaste åtgärderna man gör med fillers?

Förstoring av läppar, ta bort bekymmersrynkan i pannan, fylla ut näslinjerna på var sida om näsan samt fylla volym och återskapa konturer i ansiktet, exempelvis haklinje och kinder samt även hudföryngring, hals och händer.

För vem lämpar sig fillers?

För alla som är friska och inte är gravida eller ammar eller har någon form av autoimmun sjukdom, aktiv herpes eller blodsjukdom eller känd allergi mot hyaluronsyra.

Botox/Vistabel

Botox som även säljs under namnet Vistabel, används för att behandla rynkor i ansikte och hals. Botox kan också användas för lyft av ögonbryn, behandling av näsrynkor, neddragna mungipor, och för att lyfta överläpps konturen. Behandling med Botox minskar muskelspänning och kan i vissa fall användas vid problem med spänningshuvudvärk.

Vad är Vistabel?

Det kliniska namnet är botulinumtoxin typ A och säljs även under namnet Botox. Det innehåller ett preparerat protein och har använts i klinisk praxis i mer än tio år.

Hur fungerar Vistabel?

Vistabel förhindrar rynkor genom att få små muskler i ansiktet att slappna av. Därmed slätas huden ut.

Hur går behandlingen med botox till?

En liten mängd Vistabel injiceras i de muskler som orsakar rynkor. Injektionen hindrar tillfälligt nervsignaler från att nå muskeln och då slappnar muskeln av och huden slätas ut. Behandlingen kan ta så kort tid som tio minuter och är skonsam.Vistabel får endast ges av läkare som har kompetens och utbildning i behandlingen.

Gör behandlingen med botox ont?

Injiceringen sker med en mycket tunn nål och är därför inte särskilt smärtsam.

Hur ser man ute efter behandlingen med botox?

Efter den första behandlingen kan man se den utslätande effekten inom några dagar. Effekten håller i sig upp till fyra månader.

Vad finns det för biverkningar med botox?

Vistabel är en säker behandling med små biverkningar. Hudrodnad, blånad och svullnad kan förekomma vid injektionsområdet. Illamående och huvudvärk kan förekomma efter en behandling.

FINNS DIN FRÅGA INTE MED? KONTAKTA OSS!